Onze Missie

Kindcentrum De Ontdekking

Het kind van de toekomst

Winki is onze missie voor de komende jaren. Zij staat symbool voor het kind van de toekomst op De Ontdekking. Door haar ogen willen we het toekomstverhaal van De Ontdekking vertellen. Winki neemt ons mee op haar reis.

Ik ben Winki

Winki – het kind van de toekomst.

‘Hoi! Ik ben Winki. Je zou kunnen zeggen dat ik het kind van de toekomst ben. Klinkt interessant, hè? Ik mag jullie vertellen over De Ontdekking. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak, paspoort en kompas. We gaan op reis! Ga je mee?

Als ik De Ontdekking verlaat ben ik klaar om de grote wereld in te gaan. Met mijn rijk gevulde rugzak maak ik vol vertrouwen de volgende stap. Ik weet wat ik kan, wil en weet. Ik heb veel talenten van mezelf mogen ontdekken. En, weet je? Eigenlijk ben ik best trots op mezelf! Natuurlijk heb ik goed leren lezen, schrijven en rekenen. Maar in mijn rugzak zit nog zó veel meer.

Zo heb ik geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor wat ik wil leren en voor de wereld om me heen.
Ik ken die wereld ook goed. Natuurlijk valt er nog veel te ontdekken, maar het is in die jaren mijn wereld geworden, zeg maar.
Ik maak me ook geen zorgen om de wereld, maar weet goed dat ik er wel toe doe. Ik moet voor mijn wereld zorgen.
Zorgen voor de mensen om me heen en natuurlijk voor al het moois wat buiten te zien is en wat ik ontdekt heb.

Ik vind het fijn dat ik goed met anderen kan omgaan en samenwerken. Ik kan naar anderen luisteren, maar ook goed vertellen wat ik zelf vind. Als ik iets niet begrijp, vraag ik door, heel simpel.
Ik weet dat ik fouten mag maken en dat ik daarvan leer.

Ik heb geleerd om te gaan met de nieuwste media. Je zou kunnen zeggen dat ik aardig mediawijs ben. Lijkt me wel belangrijk in deze tijd.
Ik kan zelf antwoord op vragen vinden. Ik ga gewoon op onderzoek uit. Ik weet welke wegen ik moet bewandelen en welke bronnen ik kan raadplegen om oplossingen te vinden. Met creativiteit kom ik daarin een heel eind, heb ik ontdekt.

Wat ik vooral ook gaaf vind is dat ik plezier heb in leren en het zoeken naar oplossingen. Ik zie het als een sport en een uitdaging.
Volgens mij blijf ik mijn leven lang leren!’