Voorschool en Basisschool

Kindcentrum De Ontdekking

Voorschool en Basisschool Kindcentrum De Ontdekking

“Groot worden op de Ontdekking is als een avontuurlijke reis met interessante ontmoetingen en ervaringen. In uitdagende activiteiten gaan we op zoek naar onze mogelijkheden. Aan het eind van de reis stappen we met een rijk gevulde rugzak vol vertrouwen de grote wereld in!”

Voorschool Kindcentrum De Ontdekking

Voorschool en kinderdagverblijf De Ontdekking werken met: Startblokken van Basisontwikkeling.

Startblokken van Basisontwikkeling is het pedagogisch werkplan om de ontwikkeling van baby’s, peuters en jonge kleuters optimaal te stimuleren. Het is een landelijk erkend werkplan met een uitgewerkte visie voor de opvang, vorming en educatie van jonge kinderen.

Vanaf 30 maanden zijn kinderen welkom op onze voorschool. Zij mogen dan tot hun vierde jaar komen spelen.

 

 

Basisschool Kindcentrum De Ontdekking

De Ontdekking is een katholieke basisschool en staat in de wijk Oosterheide.
De school wil een afspiegeling zijn van de wijk. Een plek waar kinderen uit de wijk en hun ouders elkaar ontmoeten en waar iedereen zich ‘thuis’ voelt. Een veilige plaats waar je leert wat je moet leren en meer. Een school die bruist en midden in de samenleving staat.

De Ontdekking staat voor eigentijds, betekenisvol onderwijs waarbij een optimale en brede ontwikkeling van elk kind voorop staat. Uitgangspunt hierbij is dat kinderen verschillen in de manier waarop ze leren en ontwikkelen.