Verkeerouders

Kindcentrum De Ontdekking

De Ontdekking is Seef!

Reizen, ontdekken, de wereld in gaan: dat moet je op een veilige manier doen! Vandaar dat verkeerseducatie een belangrijke plaats inneemt in het dagelijks werken op De Ontdekking. Met behulp van veel diverse materialen wordt tijdens thema’s, van KDV t/m groep 8, geleerd hoe je veilig loopt, speelt, werkt, fietst en passagier bent. Voor scholen die dit op de juiste manier doen, bestaat er een label: het ‘Brabant VerkeersVeiligheids label‘. De Ontdekking is in het bezit van dit label!

Als verkeersouders werken wij samen met de school (met als coördinator Juf Alette) en met gemeente om de verkeersveiligheid op en rond de school steeds meer te verbeteren. SeefWe zijn er trots op dat onze gezamenlijke activiteiten succes hebben!

Wat wij zoal doen:
– We bekijken verkeeronveilige situaties.
– We zoeken oplossingen voor deze situaties.
– We nemen de veilige situaties onder de loep.
– We bekijken of we die nog verder kunnen verbeteren.
– We hebben contact met de daarvoor bestemde instanties.
– We hebben regelmatig overleg.
– We begeleiden kinderen als zij op pad gaan (bijv. met de carnavalsoptocht, te voet naar het bos, op de fiets).

Zoals u hierboven kunt lezen bekijken wij vaak verkeersonveilige situaties. We hebben daarom sinds kort 4 Victor Veiligs’s ook wel bekend als verkeersmaatjes rondom school opgehangen. Deze felgroene plastic poppen zie je vanwege hun zeer opvallende verschijning gelukkig maar moeilijk over het hoofd. Ze zijn bedoeld om weggebruikers erop te wijzen dat ze alert moeten zijn op hun snelheid omdat er kinderen buiten zijn/spelen. Ook wij willen graag dat onze kinderen op school veilig op en rondom school kunnen spelen/lopen/fietsen, dus pas de snelheid hierop aan!

4 Victor Veiligs’s – verkeersmaatjes

Zoals u kunt lezen bekijken wij vaak verkeersonveilige situaties. We hebben daarom sinds kort 4 Victor Veiligs’s ook wel bekend als verkeersmaatjes rondom de school opgehangen. Deze felgroene plastic poppen zie je vanwege hun zeer opvallende verschijning gelukkig maar moeilijk over het hoofd. Ze zijn bedoeld om weggebruikers erop te wijzen dat ze alert moeten zijn op hun snelheid omdat er kinderen buiten zijn/spelen. Ook wij willen graag dat onze kinderen op school veilig op en rondom school kunnen spelen/lopen/fietsen, dus pas de snelheid hierop aan!

Ook hebben we opgemerkt dat we ondanks herhaaldelijke verzoeken -oa in de Ontdek(t)!- aan ouders/verzorgers om hun auto NIET te parkeren op het kruispunt voor de hoofdingang. Dit nu nog steeds veelvuldig gebeurt. Ook worden auto’s nog steeds stelselmatig voor de garages van buurtbewoners geparkeerd. Dit leidt tot onnodig gevaarlijke situaties (en een hoop irritatie bij de bewoners!) dat mag duidelijk zijn. We zouden het als verkeersouders fijn
vinden dat u uw auto in de daarvoor bestemde parkeer vakken parkeert. Dit is niet alleen: Kleine moeite, groot plezier, maar vooral : grotere verkeersveiligheid!

Als we met de kinderen op ontdekking gaan buiten school hebben we verschillende protocollen namelijk:

Het wandelprotocol klik hier .
Het fietsprotocol klik hier .
Het autoprotocol klik hier .

Als verkeersouder werk ik samen met de school (met als coördinator Juf Anja Evers) en met gemeente om de verkeersveiligheid op en rond de school steeds meer te verbeteren.
Wanneer u ons wilt helpen bij activiteiten, kunt u zich opgeven bij Juf Anja Evers van groep 4 of via verkeersouders@ontdekking.net

Verkeersouder(s)

Vacature