Team Kindcentrum

Kindcentrum De Ontdekking

Voorschool

Marit

Mijn stukje volgt nog.

Elly Lankhuijzen

Werken op de ontdekking is een echt feest. Samen met de kinderen ervaringen op doen tijdens de vele spelmomenten. Verwondering om de enthousiaste reacties die de peuters kunnen geven, maar bovenal heel erg genieten van al die mooie momenten die ik samen met de kinderen mee mag maken in hun ontwikkeling. Wat een geluk dat ik dit mag doen in een team waarbij we veel samenwerken met elkaar, waardoor we prachtige kansen voorbij zien komen om de kinderen te begeleiden naar steeds een stapje verder in hun eigen ontwikkeling.

Kinderopvang

Inge Moerkens Bakx

Locatieleider

Vanaf de start van dit mooie kindcentrum ben ik vanuit de opvang betrokken geraakt. Een unieke plek in Oosterhout waar we echt met één team zorg dragen voor alle kinderen van 0-12 jaar. In de voorbijgaande jaren heb ik mogen ervaren wat deze samenwerking oplevert voor kinderen en hoe je hier als persoon zelf ook van groeit. Binnen de opvang staan we al jaren met een vast team die zich het ontwikkelingsgericht werken helemaal eigen heeft gemaakt. We staan voor die rijke speel-leeromgeving waar we kijken naar talenten en inzetten op de brede ontwikkeling van ieder kind. Zo mooi om te zien dat die kleine baby die jaren terug bij ons startte, nu op zijn fiets springt en naar de school zwaait om te genieten van een paar dagen groep 8 kamp!

Linda IJpelaar

Ik ben inmiddels al heel wat jaren werkzaam hier op het kinderdagverblijf. Waar kinderen van 0 tot 4 welkom zijn, ieder kind gezien wordt en waar ze zich van jongs af aan gaan ontwikkelen. Het werken met verschillende thema`s en het samenwerken spreekt me aan. Ik haal hier steeds weer veel voldoening uit. En als ik dagelijks die stralende gezichtjes zie dan weet je waar je het voor doet. De ontdekking, een leuke school, gezellig team, en genoeg mogelijkheden voor ieder kind.

Erika van den Berg

Ik ben inmiddels alweer een aantal jaren met veel plezier werkzaam op het kinderdagverblijf.

Ik vind het leuk dat er kinderen van verschillende culturen hier op de Ontdekking zijn. Dit vind ik echt een verrijking.

Het is mooi om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen door de verschillende thema`s die wij hen aanbieden.

hierdoor word ik ook weer geïnspireerd door de kinderen.

Ik werk hier op de Ontdekking met een fijn team.

De Ontdekking is een leuke school met veel mogelijkheden waar de kinderen al hun talenten kunnen ontwikkele

Göksu Yildizhan

Sinds April 2017 ben ik op dit prachtige school en kinderdagverblijf begonnen met werken. Ik heb eerst op het kinderdagverblijf gewerkt, vervolgens ben ik doorgestroomd als onderwijsassistent en PM’er op de buitenschoolse opvang. Ik vind de combinatie geweldig, omdat je met alle leeftijden van de kinderen te maken hebt. Op dit moment werk ik in de bovenbouw groep 5-6. We leren samen van en met elkaar en  maken allemaal onze eigen sprongen. Samen met mijn collega’s streven we naar een fijne leeromgeving! Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de groep.

Basisschool

Karin de Krom

(directeur)

Kindcentrum De Ontdekking biedt een rijke leeromgeving waar alle kinderen uitgedaagd worden om zich optimaal en breed te ontwikkelen. We maken gebruik van veel specifieke ruimtes om ons ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) optimaal te ondersteunen, zoals bijv. de talentenzaal, kooktuin, filmstudio, kunstknaller, bibliotheek en de moestuin.   

Ik ben dankbaar dat ik iedere dag, samen met een geweldig team van bevlogen professionals, mag werken aan het geven van goed onderwijs voor ieder kind op De Ontdekking! 

Yvonne van Gastel

(IB onder- en middenbouw)
Ik werk met heel veel plezier op De Ontdekking. Een plek waar we telkens samen zoeken naar wat een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen, waar we ouders zien als partner en waar iedereen zichzelf mag zijn.

Joyce Faes

(IB bovenbouw)
Mijn stukje komt nog!

Daniëlla Verdaasdonk

(leerkracht groep 1-2)
Na 2 jaar stage op de Ontdekking ben ik heel blij dat ik mocht blijven. Sinds dit schooljaar sta ik voor de klas in groep 1-2. Vooral het werken met de thema’s op de Ontdekking spreekt mij erg aan. Het omzetten van de leerinhoud in een thema, maakt dat de leerlingen plezier hebben in het leren en zich kunnen uitleven in het spel rondom het thema. Dat is voor mij heel belangrijk, dat de leerlingen plezier ervaren in dat wat ze leren. Daarnaast is het ook erg fijn dat de Ontdekking zoveel verschillende ruimtes heeft waar de leerlingen zich kunnen ontwikkelen zoals de Kooktuin, Muziekstudio, Binnentuin, Talentzaal en de Kunstknaller. Zo valt er elke dag weer wat nieuws te ontdekken op allerlei vlakken.

Maaike Caron

(leerkracht groep 1-2)

De Ontdekking vind ik een fantastische school waar ik mee veel plezier werk; de manier van onderwijs geven, de kinderen, het team en het hele schoolgebouw met al haar mogelijkheden. Het blijft voor mij een uitdaging om de leeromgeving zo in te richten dat de leerlingen zelf gaan ontdekken en onderzoekend leren, maar wanneer het dan lukt en je ziet dat het kind zelf wat ontdekt heeft én dus iets geleerd heeft, dan is dat voor mij een fantastisch gevoel waardoor ik elke dag met plezier aan de slag ga!

Armanda Weterings

(Onderwijsassistente onderbouw) di-do-vr

Sinds 2021 ben ik werkzaam op kindcentrum “De Ontdekking”. Een hele fijne school met enthousiaste collega’s, leerlingen en waar ieder kind uniek is. 

Met ons onderwijs genieten we met elkaar van het plezier en enthousiasme wat de thema’s met zich meebrengen. Ik geniet van de momenten dat ik de kinderen zie groeien in hun ontwikkeling. Ik ondersteun daarbij in kleine groepjes het leerproces. Dit zorgt voor een intense band en geeft mij het gevoel iets extra’s te kunnen bieden. 

Marissa Kustermans

(leerkracht groep 3)
Ik loop inmiddels al wat jaartjes mee op de Ontdekking en ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik geniet iedere dag weer van de kinderen en geen dag is (gelukkig!) hetzelfde. Ik vind het prachtig om te zien hoe de kinderen leren door middel van spel en onderzoek en om degene te mogen zijn die ze daarbij helpt ontwikkelen. We hebben een heel fijn team en gelukkig leer ik zelf ook nog iedere dag nieuwe dingen bij. Op de ontdekking is iedere dag een nieuwe avontuur en dit gaan we met volle teugen tegemoet.

Naomi Haers

(Onderwijsassistente 3-4)

Sinds maart 2021 ben ik met veel liefde en plezier werkzaam op KC de Ontdekking. KC de Ontdekking biedt een leerrijke, veilige en vertrouwde omgeving. Op deze school bouwen wij samen aan een kansrijke toekomst voor ieder kind.

Lichelle Demirtas-Nagtzaam

(leerkracht groep 4)
Sinds februari 2014 ingestroomd als invaller in de bovenbouw. Daarna werkzaam als leerkracht in groep 5 en 6. Met overtuiging kan ik zeggen dat ik ‘thuis ben op de Ontdekking’. Het is fijn dat ik de kans krijg me op deze school breed te ontwikkelen. Mijn doel is om mijn rugzak te vullen met de ervaringen van de kinderen, mijzelf en collega’s en vanuit daar verder te reizen. Net zoals kinderen hun rugzak vullen met alles wat ze gedurende hun ontdekkingsreis te weten komen.

Sylvia Melis

(leerkracht groep 4)
Ik ben juf Sylvia en ben sinds 2007 werkzaam in het onderwijs. Gestart met verschillende invalbanen,
waardoor ik met veel scholen en groepen heb kunnen kennismaken. Na twee jaar ben ik terecht
gekomen bij een stichting waar ik bijna 14 jaar werkzaam geweest ben. Hier ben ik voornamelijk
werkzaam geweest in groep 1 t/m 4. Iedere leerling is uniek en ik vind het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn, zichzelf thuis
voelen in de klas en op school en hierdoor hun potentie optimaal benutten. Ik wil, in overleg met de
leerling en de ouder(s), het onderwijs zo goed mogelijk afstemmen op de onderwijsbehoeften van de
leerlingen. Het onderwijsaanbod zo inrichten dat je alle leerlingen in hun kracht zet in een
uitdagende en betekenisvolle leeromgeving.

Daphne van Kampen

(leerkracht groep 5)

Ik ben Daphne van Kampen (23 jaar) en woon in Werkendam. In februari zal ik starten als leerkracht van groep 5. In 2021 heb ik mijn pabo-diploma en bachelor onderwijswetenschappen behaald. Afgelopen schooljaar heb ik parttime in groep 8 gewerkt en heb ik mijn master
onderwijswetenschappen succesvol afgerond. Na de zomervakantie ben ik gaan reizen in Australië en Indonesië. Ik heb het onderwijs erg
gemist en kan niet wachten om weer les te geven!
Het leukste aan lesgeven vind ik een fijne band opbouwen met de leerlingen en mijn leerlingen iedere
dag iets nieuws leren. Tegelijkertijd hecht ik waarde aan het combineren van mijn lespraktijk met de
wetenschap. Naast lesgeven ervaar ik veel plezier aan sporten, lezen en borrelen met vriendinnen. In
het weekend ben ik altijd druk met verschillende activiteiten.

Marc Vermoolen

(Taalcoördinator/leerkracht groep 5)

KC De Ontdekking is voor mij een plek waar ik samen met een fijn team collega’s en vrijwilligers mag werken aan de toekomst van uw kind. Bij mijn start op deze school heb ik kennis mogen maken met de voor mij nieuwe leeromgeving OGO. Om mij deze onderwijsvorm goed eigen te maken heb ik twee opeenvolgende jaren met succes een studie basiskennis OGO en leescoördinator OGO onderwijs afgerond. Dit heeft mij de kans gegeven deze vorm van onderwijs goed toe te passen in mijn lessen. Daarna heb ik een studie Taalcoördinator met succes mogen afronden. Deze functie geeft mij de mogelijkheid om samen met collega’s een goede basis en ontwikkeling te creëren voor de taalontwikkeling op onze school. Voor de vorming en ontwikkeling van het kind vind ik niet alleen de verplichte vakken belangrijk, maar ook de vakken drama, muziek en creativiteit waar de kinderen worden uitgedaagd om op een ander manier tegen de wereld aan te kijken, deze te beleven, te ervaren maar ook het talent in zichzelf te ontdekken. Hier geeft OGO onderwijs dan ook ruimte voor. Ik hecht een groot belang aan wederzijds respect en vertrouwen tussen leerkracht, kind en ouders. Dit heeft een positieve uitwerking op hun leerproces en persoonlijke ontwikkeling.

 

Margret Balentien

(leerkracht groep 6- do – vrij)

Vanaf volgend schooljaar zal ik komen werken op de Ontdekking. Dit is voor mij een leuke, nieuwe
uitdaging en ik heb er heel veel zin in om in groep 6 aan de slag te gaan.
Ik heb eerst in Rotterdam gewerkt en daarna 20 jaar lesgegeven op een basisschool
in Dongen.
Mijn hobby’s zijn: knutselen, muziek maken en mountainbiken.

Bas Diesprong

(leerkracht groep 7)
Ik ben Bas Driesprong (47) en al bijna twintig jaar een enthousiaste, nieuwsgierige en positieve
groepsleerkracht in het basisonderwijs. Samen met mijn vrouw Caroline en mijn kinderen Anne en
Pepijn woon ik in Dongen.
In de afgelopen schooljaren heb ik in alle leerjaren les gegeven. Het is prachtig om een groep
kinderen te begeleiden op sociaal-emotioneel en cognitief vlak. Ik vind de samenwerking met ouders
en collega’s daarbij erg belangrijk. In mijn vrije tijd werk ik graag in onze tuin. Ik voetbal, fiets graag
op de racefiets en loop regelmatig hard.

Babs Roovers

(leerkracht groep 8)

Graag stel ik me aan jullie voor. Ik ben juf Babs en werk sinds januari 2023 op de Ontdekking. Ik ben al meer dan 20 jaar in het onderwijs werkzaam en ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk.  

Ik ben een sportief type. Met de honden maak ik lange wandelingen en ben ik veel buiten in de natuur. Hardlopen is mijn sport, hieraan ben ik verslaafd. Ook lees ik graag spannende boeken en dan voornamelijk Scandinavische detectives.   

Ik ben een gezelligheidsdier en ben erg sociaal ingesteld.  

Ik vind het nog steeds erg uitdagend om elke dag voor de klas te mogen staan en om samen met de kinderen (en ouders) te ontdekken hoe ze zichzelf zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.  

De liefde die ik krijg van de kinderen en het plezier dat we hebben in de klas vind ik erg belangrijk. Elk kind verdiend goed onderwijs. Ik streef ernaar dat een kind niet alleen goed onderwijs krijgt, maar ook het naar zijn zin heeft in de klas en met plezier naar school gaat. Het welbevinden van een leerling staat voor mij voorop!  

Op de Ontdekking is het prettig werken met een fijn en hardwerkend team.  

Ik heb geen één dag dat ik het saai vind! 

Annette Avontuur 

(Onderwijsassistente 7-8)

Ik ben Annette Avontuur en vanaf 1 februari kom ik werken als onderwijsassistent op KC de Ontdekking. De afgelopen 1,5 jaar heb ik gewerkt als pedagogisch medewerker op een buitenschoolse opvang en daarvoor ruim 31 jaar als dwarsfluitdocent op diverse muziekscholen en kunstencentra. Ik vind het fijn om bij te dragen aan een brede ontwikkeling van kinderen en kan erg genieten van hun spontaniteit en leergierigheid. Ik wil mezelf dan ook graag inzetten voor een goede en veilige sfeer waarin kinderen zichzelf kunnen zijn, vrienden maken èn graag naar school komen. Ik heb er veel zin in!

Steffy Geerts

(ondersteuner arrangementen)

Als juffrouw op de Ontdekking mag ik samen met kinderen ontdekken. Door thematische activiteiten, onderzoek, betekenisvolle opdracht en een uitdagende leeromgeving zorgen we voor een goed gevulde rugzak bij de kinderen. De kinderen, mijn collega’s en het gebouw met al zijn mogelijkheden zorgen ervoor dat elke dag weer anders is. En ik geniet van elke dag!

Göksu Yildizan

(onderwijsassistente bovenbouw)

Sinds April 2017 ben ik op dit prachtige school en kinderdagverblijf begonnen met werken. Ik heb eerst op het kinderdagverblijf gewerkt, vervolgens ben ik doorgestroomd als onderwijsassistent en PM’er op de buitenschoolse opvang. Ik vind de combinatie geweldig, omdat je met alle leeftijden van de kinderen te maken hebt. Op dit moment werk ik in de bovenbouw groep 5-6. We leren samen van en met elkaar en  maken allemaal onze eigen sprongen. Samen met mijn collega’s streven we naar een fijne leeromgeving! Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de groep.

Tiny Theuns

(schoolondersteuner)

Aga Molasy Kaya

(schoolondersteuner)