Team Kindcentrum

Kindcentrum De Ontdekking

Voorschool

Sehla Unveren

Ik werk op De Ontdekking, omdat ik het een heel fijne school vind met verschillende culturen waarin respect voor elkaar bovenaan staat. Dit zorgt ervoor dat ik me er thuis voel. Ik ga er met heel veel plezier naartoe en geniet dagelijks van de kinderen en het werk wat ik doe. Daarnaast ben ik erg tevreden met mijn collega´s en de contacten met de ouders. Kortom: ik ben erg trots dat ik op De Ontdekking werk!

Elly Lankhuijzen

Werken op de ontdekking is een echt feest. Samen met de kinderen ervaringen op doen tijdens de vele spelmomenten. Verwondering om de enthousiaste reacties die de peuters kunnen geven, maar bovenal heel erg genieten van al die mooie momenten die ik samen met de kinderen mee mag maken in hun ontwikkeling. Wat een geluk dat ik dit mag doen in een team waarbij we veel samenwerken met elkaar, waardoor we prachtige kansen voorbij zien komen om de kinderen te begeleiden naar steeds een stapje verder in hun eigen ontwikkeling.

Margaret Sluyters

Met kinderen werken is mijn passie. Ik kan genieten van de momenten om samen op ontdekking te gaan. Door middel van de kinderen ervaringen op te laten doen op allerlei gebied en zo een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. De verschillende culturen van de kinderen op de Ontdekking vind ik een verrijking voor mijzelf. Ik mag werken in een betrokken team die me een warm thuisgevoel geeft.

Kinderopvang

Inge Moerkens Bakx

Locatieleider

Vanaf de start van dit mooie kindcentrum ben ik vanuit de opvang betrokken geraakt. Een unieke plek in Oosterhout waar we echt met één team zorg dragen voor alle kinderen van 0-12 jaar. In de voorbijgaande jaren heb ik mogen ervaren wat deze samenwerking oplevert voor kinderen en hoe je hier als persoon zelf ook van groeit. Binnen de opvang staan we al jaren met een vast team die zich het ontwikkelingsgericht werken helemaal eigen heeft gemaakt. We staan voor die rijke speel-leeromgeving waar we kijken naar talenten en inzetten op de brede ontwikkeling van ieder kind. Zo mooi om te zien dat die kleine baby die jaren terug bij ons startte, nu op zijn fiets springt en naar de school zwaait om te genieten van een paar dagen groep 8 kamp!

Linda IJpelaar

Ik ben inmiddels al heel wat jaren werkzaam hier op het kinderdagverblijf. Waar kinderen van 0 tot 4 welkom zijn, ieder kind gezien wordt en waar ze zich van jongs af aan gaan ontwikkelen. Het werken met verschillende thema`s en het samenwerken spreekt me aan. Ik haal hier steeds weer veel voldoening uit. En als ik dagelijks die stralende gezichtjes zie dan weet je waar je het voor doet. De ontdekking, een leuke school, gezellig team, en genoeg mogelijkheden voor ieder kind.

Mascha van Roessel

In 2010 heb ik samen met 3 collega’s de kinderopvang binnen dit mooie kindcentrum opgezet. We zijn gestart met 1 kindje en al snel uitgegroeid naar een volle groep. 

Na even er tussenuit te zijn geweest kwam ik eind 2016 weer terug. Het voelde echt als thuiskomen. 

De samenwerking binnen het kindcentrum is erg sterk. Wij zijn 1 team en staan er met z’n alle voor de kinderen. Het is erg fijn om hier te werken.

Erika van den Berg

Ik ben inmiddels alweer een aantal jaren met veel plezier werkzaam op het kinderdagverblijf.

Ik vind het leuk dat er kinderen van verschillende culturen hier op de Ontdekking zijn. Dit vind ik echt een verrijking.

Het is mooi om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen door de verschillende thema`s die wij hen aanbieden.

hierdoor word ik ook weer geïnspireerd door de kinderen.

Ik werk hier op de Ontdekking met een fijn team.

De Ontdekking is een leuke school met veel mogelijkheden waar de kinderen al hun talenten kunnen ontwikkele

Göksu Yildizhan

Sinds April 2017 ben ik op dit prachtige school en kinderdagverblijf begonnen met werken. Ik heb eerst op het kinderdagverblijf gewerkt, vervolgens ben ik doorgestroomd als onderwijsassistent en PM’er op de buitenschoolse opvang. Ik vind de combinatie geweldig, omdat je met alle leeftijden van de kinderen te maken hebt. Op dit moment werk ik in de bovenbouw groep 5-6. We leren samen van en met elkaar en  maken allemaal onze eigen sprongen. Samen met mijn collega’s streven we naar een fijne leeromgeving! Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de groep.

Basisschool

Lydia Schuurbiers

(Locatiedirecteur)
De Ontdekking biedt een rijke leeromgeving waar alle kinderen uitgedaagd worden zich optimaal en breed te ontwikkelen. Je mag er jezelf zijn. Iedereen is anders en dat is juist fijn want we kunnen veel van elkaar leren! Ik mag met een geweldig team van bevlogen professionals, enthousiaste vrijwilligers, betrokken ouders en nieuwsgierige kinderen elke dag weer op ontdekkingsreis. Dat maakt werken op De Ontdekking een feestje!

Yvonne van Gastel

(IB onder- en middenbouw)
Ik werk met heel veel plezier op De Ontdekking. Een plek waar we telkens samen zoeken naar wat een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen, waar we ouders zien als partner en waar iedereen zichzelf mag zijn.

Joyce Faes

(IB bovenbouw)
Mijn stukje komt nog!

Jolanda Snoek

(leerkracht groep 1-2a)
Ik vind het heerlijk om te werken op De Ontdekking. Ik voelde me vanaf de eerste dag veilig en vertrouwd binnen de school. Er heerst een prettige werk sfeer. En de manier van lesgeven spreekt mij erg aan. Een bewuste keuze dus voor een brede ontwikkeling van kinderen in een uitdagende omgeving.

Daniëlla Verdaasdonk

(leerkracht groep 1-2a)
Na 2 jaar stage op de Ontdekking ben ik heel blij dat ik mocht blijven. Sinds dit schooljaar sta ik voor de klas in groep 1-2a. Vooral het werken met de thema’s op de Ontdekking spreekt mij erg aan. Het omzetten van de leerinhoud in een thema, maakt dat de leerlingen plezier hebben in het leren en zich kunnen uitleven in het spel rondom het thema. Dat is voor mij heel belangrijk, dat de leerlingen plezier ervaren in dat wat ze leren. Daarnaast is het ook erg fijn dat de Ontdekking zoveel verschillende ruimtes heeft waar de leerlingen zich kunnen ontwikkelen zoals de Kooktuin, Muziekstudio, Binnentuin, Talentzaal en de Kunstknaller. Zo valt er elke dag weer wat nieuws te ontdekken op allerlei vlakken.

Jessica Holtman

(leerkracht groep 1-2b)

In 2018 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in het onderwijs. En die uitdaging heb ik hier gevonden! Een warm team en een rijke leeromgeving maken het voor mij erg prettig werken. De manier van onderwijs geven spreekt me aan. Ieder thema leren door het spel en onderzoek. Ik ben blij dat ik, samen met mijn collega’s, diegene mag zijn die de kinderen steeds een stapje verder helpt in hun ontwikkeling.

Olga van Miert

(Leerkracht 1-2b Cultuurcoördinator)
Ik voel me thuis op De Ontdekking. Het is een fijne, inspirerende plek om te werken. We vormen samen een rijk team waarin we onszelf mogen zijn, elkaar inspireren en samen leren. Kunst en Cultuur draag ik een warm hart toe. Ik vind het prachtig dat ik mijn steentje bij kan en mag dragen om Cultuureducatie een goede plek te geven op de Ontdekking en in de wijk. Dat alles kan natuurlijk niet zonder de kinderen. Ieder weer anders, met zijn eigen kwaliteiten en talenten, de kanjers waar ik volop van geniet!

Marissa Kustermans

(leerkracht groep 3)
Ik loop inmiddels al wat jaartjes mee op de Ontdekking en ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik geniet iedere dag weer van de kinderen en geen dag is (gelukkig!) hetzelfde. Ik vind het prachtig om te zien hoe de kinderen leren door middel van spel en onderzoek en om degene te mogen zijn die ze daarbij helpt ontwikkelen. We hebben een heel fijn team en gelukkig leer ik zelf ook nog iedere dag nieuwe dingen bij. Op de ontdekking is iedere dag een nieuwe avontuur en dit gaan we met volle teugen tegemoet.

Elke Franken

(onderwijsassistent middenbouw)
Iedere dag ga ik weer met plezier naar De Ontdekking. Ik kijk er iedere ochtend naar uit om de stralende gezichtjes te zien. Ik werk als onderwijsassistent in de onderbouw. Ik vind het geweldig om de kinderen nieuwe dingen aan te leren en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. We werken samen aan de thema’s, waarbij ik vooral geniet van het (rollen-)spel en het samen ontdekken en onderzoeken.

Anja Evers

(leerkracht groep 4)
Werken op de Ontdekking is ook voor mij als leerkracht: een avontuurlijke reis met interessante ontmoetingen en ervaringen. De verschillen tussen leerlingen maken dat het werken boeiend is en blijft. Samen met kinderen en hun ouders steeds op zoek blijven naar mogelijkheden maakt dat het onderwijs op de Ontdekking steeds weer voldoening geeft. Daarnaast vind ik het erg prettig samenwerken met de collega’s op de Ontdekking (o.a. aan het leesonderwijs).

Lichelle Demirtas-Nagtzaam

(leerkracht groep 4)
Sinds februari 2014 ingestroomd als invaller in de bovenbouw. Daarna werkzaam als leerkracht in groep 5 en 6. Met overtuiging kan ik zeggen dat ik ‘thuis ben op de Ontdekking’. Het is fijn dat ik de kans krijg me op deze school breed te ontwikkelen. Mijn doel is om mijn rugzak te vullen met de ervaringen van de kinderen, mijzelf en collega’s en vanuit daar verder te reizen. Net zoals kinderen hun rugzak vullen met alles wat ze gedurende hun ontdekkingsreis te weten komen.

Ramona van Strien

(onderwijsassistent midden- en bovenbouw)

Elke dag ga ik met veel plezier naar deze fijne plek. Waar ik met mijn collega’s elke dag opnieuw het beste uit de kinderen wil halen. Ik voel me thuis op de Ontdekking en ik vind het heel belangrijk dat kinderen en ouders dit ook voelen. Dat je mag zijn wie je bent, dat er een fijne sfeer is, dan kun je elkaar laten stralen!

Als onderwijsassistent werk ik nu in de middenbouw. Ik vind het een uitdaging om een rijke leeromgeving te creëren, hierin kan ik mijn creativiteit goed kwijt. Elk thema vind ik dit een feestje! Dit doe ik samen met collega’s maar ik geniet er ook heel erg van om dit samen met de kinderen te doen. Wat hebben we nodig? Wat moeten we daar voor doen? Kinderen eigenaar maken. De plannen die ze hebben samen uitwerken. De kracht van ons prachtig ontwikkelingsgericht onderwijs.

Marc Vermoolen

(Taalcoördinator/leerkracht groep 5)

KC De Ontdekking is voor mij een plek waar ik samen met een fijn team collega’s en vrijwilligers mag werken aan de toekomst van uw kind. Bij mijn start op deze school heb ik kennis mogen maken met de voor mij nieuwe leeromgeving OGO. Om mij deze onderwijsvorm goed eigen te maken heb ik twee opeenvolgende jaren met succes een studie basiskennis OGO en leescoördinator OGO onderwijs afgerond. Dit heeft mij de kans gegeven deze vorm van onderwijs goed toe te passen in mijn lessen. Daarna heb ik een studie Taalcoördinator met succes mogen afronden. Deze functie geeft mij de mogelijkheid om samen met collega’s een goede basis en ontwikkeling te creëren voor de taalontwikkeling op onze school. Voor de vorming en ontwikkeling van het kind vind ik niet alleen de verplichte vakken belangrijk, maar ook de vakken drama, muziek en creativiteit waar de kinderen worden uitgedaagd om op een ander manier tegen de wereld aan te kijken, deze te beleven, te ervaren maar ook het talent in zichzelf te ontdekken. Hier geeft OGO onderwijs dan ook ruimte voor. Ik hecht een groot belang aan wederzijds respect en vertrouwen tussen leerkracht, kind en ouders. Dit heeft een positieve uitwerking op hun leerproces en persoonlijke ontwikkeling.

 

Steffy Geerts

(leerkracht groep 6)

Als juffrouw op de Ontdekking mag ik samen met kinderen ontdekken. Door thematische activiteiten, onderzoek, betekenisvolle opdracht en een uitdagende leeromgeving zorgen we voor een goed gevulde rugzak bij de kinderen. De kinderen, mijn collega’s en het gebouw met al zijn mogelijkheden zorgen ervoor dat elke dag weer anders is. En ik geniet van elke dag! 

Maaike Caron

(leerkracht groep 7)

Vorig schooljaar heb ik door omstandigheden een aantal weken in groep 7 gestaan. Na twee jaar kleuters was dit best even schakelen. Toch is dit me erg goed bevallen, want ook deze leeftijd heeft zijn charmes; de humor die kinderen dan al hebben kan ik erg waarderen en gesprekken zijn op een heel ander niveau. 

De Ontdekking vind ik een fantastische school waar ik mee veel plezier werk; de manier van onderwijs geven, de kinderen, het team en het hele schoolgebouw met al haar mogelijkheden. Het blijft voor mij een uitdaging om de leeromgeving zo in te richten dat de leerlingen zelf gaan ontdekken en onderzoekend leren, maar wanneer het dan lukt en je ziet dat het kind zelf wat ontdekt heeft én dus iets geleerd heeft, dan is dat voor mij een fantastisch gevoel waardoor ik elke dag met plezier aan de slag ga!

Anja van Haren

(leerkracht groep 7)
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ik vind het welbevinden van ieder kind erg belangrijk. Als een kind graag naar school gaat, dan wil het ook graag leren en zal het zich beter ontwikkelen. Met al die leuke kinderen en fijne collega’s wordt het vast weer een fantastisch schooljaar.

Kirsten van Gils

(leerkracht groep 8)
Werken op de Ontdekking is fijn! Ik ben er de afgelopen jaren achter gekomen dat ontwikkelingsgericht onderwijs echt mijn type onderwijs is en dat hier mijn hart ligt. De kinderen worden bij ons op school voorbereid de echte wereld in te gaan. Ik ben blij dat ik samen met mijn collega’s en de kinderen dit mooie onderwijs mag creëren!

Daphne Coenen

(ondersteuner bovenbouw)

Ik ben 12,5 jaar lang juf geweest met heel veel plezier. Ik ben begonnen op een dorpsschool in Den Hout en daarna ben ik gaan werken op een grote school in Oosterhout. 

Jullie hebben mij misschien wel eens gezien op De Ontdekking. Ik begeleidt dit schooljaar twee dagen in de week kinderen van met name de bovenbouw groepen. Kinderen die er baat bij hebben om nog eens extra iets te oefenen of kinderen die juist een nieuwe uitdaging nodig hebben. Het maakt mij blij als kinderen kleine of grotere stappen maken in hun ontwikkeling, ieder op zijn of haar eigen tempo en niveau. Ik heb weer zin in om samen te werken met kinderen van De Ontdekking, waar iedereen anders is maar zichzelf mag zijn. Wie weet, tot ziens!!

Göksu Yildizan

(onderwijsassistente bovenbouw)

Sinds April 2017 ben ik op dit prachtige school en kinderdagverblijf begonnen met werken. Ik heb eerst op het kinderdagverblijf gewerkt, vervolgens ben ik doorgestroomd als onderwijsassistent en PM’er op de buitenschoolse opvang. Ik vind de combinatie geweldig, omdat je met alle leeftijden van de kinderen te maken hebt. Op dit moment werk ik in de bovenbouw groep 5-6. We leren samen van en met elkaar en  maken allemaal onze eigen sprongen. Samen met mijn collega’s streven we naar een fijne leeromgeving! Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de groep.

Tiny Theuns

(schoolondersteuner)

Jos de Bont

(leidinggevende NAZ)

Als coördinator van de NAZ (Nederlands voor Anderstalige Zij-instromers) mag ik samen met een paar collega’s vormgeven aan het taalonderwijs voor nieuwkomers in Oosterhout. Kinderen van asielzoekers/vluchtelingen en EU-migranten komen vaak ons land binnen zonder enige kennis van de Nederlandse taal en cultuur. Aan ons is het de taak om deze kinderen, een aantal dagdelen per week, zo snel mogelijk een basis te geven van de Nederlandse taal. Hierbij besteden we ook aandacht aan onze cultuur. Naast onze groep zitten de kinderen ook een aantal dagdelen in de groep van hun eigen school. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om meteen te integreren met de Nederlandse kinderen op school en in de wijk.

Ik vind het fijn dat we een groep op De Ontdekking hebben, omdat we net als deze school ook vaak thematisch werken. Het is prettig samenwerken met de enthousiaste en betrokken leerkrachten die eveneens veel aandacht hebben voor taal en cultuur.

Anja Wouters

(leerkracht NAZ)