Natuurontdekplekken

Kindcentrum De Ontdekking

Ontdekking…….van jezelf, je omgeving, je toekomst.

“Groot worden op de Ontdekking is als een avontuurlijke reis met interessante ontmoetingen en ervaringen. In uitdagende activiteiten gaan we op zoek naar onze mogelijkheden. Aan het eind van de reis stappen we met een rijk gevulde rugzak vol vertrouwen de grote wereld in!”

Zorgen, dat ligt voor de hand!

Aaien, borstelen, eitjes rapen, verschonen, bekijken, water en eten geven en héél dichtbij durven komen. Aanmodderen, nat worden, bladeren rapen, plantjes verzorgen, zaden ontkiemen, schatten vinden in de grond. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier. Er is van alles te doen in de natuur, je hebt plezier, je ervaart, je leert. En dat is waardevol! Het bezig zijn in de natuur heeft waarde voor kinderen.

Daarom hebben we op De Ontdekking een NatuurOntdekPlek ingericht voor de jonge kinderen. Vanuit dit plein is een rechtstreekse lijn naar de natuur rondom het gebouw. De ruimte is rijk ingericht met voorwerpen die uitnodigen om te handelen en te spelen. Kinderen tussen 2 en 6 jaar werken hier in kleine groepjes samen. Samen de natuur ontdekken. Samen genieten van al dat moois. Samen verwonderen. En natuurlijk: samen zorgen.

Kinderen krijgen verbeeldingskracht, worden creatief, ontwikkelen gevoel voor schoonheid, raken gefascineerd door de dingen uit de natuur, vergroten hun inlevingsvermogen en durven te ontdekken. Ze leren avonturen te beleven, te spelen, te communiceren én leren te zorgen voor hun (natuurlijke) omgeving.