Het gebouw

Kindcentrum De Ontdekking

Een gebouw vol mogelijkheden

Op De Ontdekking ontwikkelen we versies van de samenleving om de kinderen te laten ‘groeien’ in de wereld/ samenleving om ons heen, zodat zij zich binnen gezamenlijke activiteiten kunnen oriënteren op wie ze zijn en wat ze kunnen worden. Het gebouw biedt hiervoor volop mogelijkheden.

Winki neemt je graag mee op reis door haar gebouw:

De TalentZaal.
Dat is een klein theater met muziekstudio. Je vindt het midden in het gebouw. We maken hier kennis met allerlei vormen van kunst en cultuur. Iedereen treedt hier weleens op. Ook zien we hier veel voorstellingen.

De KunstKnaller
Is een museum, museumwinkel en kunstwerkplaats voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Hier hebben we een aantal keren per jaar een thematentoonstelling met werk van echte kunstenaars. In de KunstKnaller zijn vaak kunstenaars aan het werk. Je mag dan met ze mee gaan doen.

De Lettertuin
Is een lees-/schrijfatelier met Makkelijk Lezen Plein en KinderPersBureau voor kinderen van 6-12 jaar. Hier kun je lekker lezen in de loungehoek, praten over boeken in de Boekenclub, zelf boeken en gedichten maken en werken als reporter in het PersBureau. In de Lettertuin komen ook regelmatig echte schrijvers, illustratoren of dichters als gids.

De SpeelZaal
Hier kun je volop bewegen met kleine groepen. De peuters en kleuters zijn hier overdag veel. Na schooltijd kun je er bijvoorbeeld dansen of yoga doen. Er hangt ook een spiegel, zodat je jezelf kunt zien.

Verhaal Centraal
Is een gezellige klets- en vertelplek voor kinderen van 0-6 jaar. Hier staan verhalen centraal. Volwassenen en kinderen genieten hier van voorlezen, vertellen en luisteren.

Het Speel- en Ontdekplein
Is er voor kinderen van 0-6 jaar. Op dit plein spelen en ontdekken kinderen tussen 0 en 6 jaar samen. Hier vind je ook een natuurontdekhoek, een poppentheatertje en wisselende thematische speelplekken.

Een uitdagende buitenomgeving voor kinderen van alle leeftijden.
Voor elke leeftijdsgroep is een aparte speelplek gemaakt. Hier kun je heerlijk samen spelen en de natuur ontdekken. Hutten bouwen, schommelen, klimmen, verstoppertje spelen, spelen met water en zand, dieren verzorgen, voetballen… Het kan en mag hier allemaal.

De SchoolTuin
Is een plek in de binnentuin van het gebouw. Deze schooltuin is een minionderneming door kinderen. In de tuin hebben de kinderen een eigen moestuin. Ook verzorgen we hier de kippen en konijnen.

De FilmStudio
Is een plek waar nieuwe media centraal staan. Hier is alles aanwezig om zelf filmpjes te maken, bewerken en monteren.

De SchatKamer
Hier is de voor- en naschoolse opvang. Het is een veilige en vertrouwde plek waar je lekker jezelf mag zijn en waar altijd wat leuks te doen is.

De gangen
De werk- en presentatieruimten voor de kinderen. Hier laten we zien wat we doen en waar we trots op zijn.

Het is misschien nog leuk om te weten dat de verschillende ruimten geadopteerd zijn door groepen kinderen.
Samen zorgen we zo voor onze omgeving. En als het kan, maken we ook onze eigen ondernemingen. Hihi.. Ik zei toch al dat het vet was!”