Team Kindcentrum

Kindcentrum De Ontdekking

Kinderopvang

Inge Moerkens Bakx

Locatieleider

Linda IJpelaar

In 2010 werd er een kinderdagverblijf gestart in het huidige kindcentrum. En ik was de gelukkige om daar te gaan mogen werken! ` Trots`, dat ben ik! Wat heeft deze school toch al veel bereikt in deze jaren. Een leuke en fijne manier van werken, gezellige collega`s, steeds weer nieuwe uitdagingen en kansen, en ga zo maar door.. Heb je nog vragen, stel ze gerust of kom gezellig een keertje langs!

Mandy Stander

Na mijn opleiding als onderwijsassistente was het werken op het kinderdagverblijf én de BSO de ideale combinatie baan voor mij. De uitdaging om voor jong en oud een leuk en uitdagend programma voor en na school weg te zetten. Waardevolle, en betekenisvolle activiteiten waarin we samen met school op één lijn zitten. Daarnaast werk ik als hobby af en toe ook op campings in het animatiewerk, en die kennis en vaardigheden neem ik ook weer mee naar De Ontdekking: Thema activiteiten met een hoge FUN-factor!

Erika van den Berg

 

Vanessa Smithjes

Werken op de Ontdekking is geweldig! Omdat je elke dag weer blij wordt van al die mooie kindersnoetjes, die het fijn vinden om bij ons te komen. Elke dag opnieuw leren en ontdekken in de wereld om ons heen. Er wordt gekeken naar wat een kind nodig heeft en dat is iets wat ik als PM-er heel belangrijk vind! Zo kan elk kind zich in eigen tempo ontwikkelen.

Imane Oulalite

 

Mascha van Roessel

 

Göksu Yildizhan

 

Voorschool

Ria Kemmeren

Werken op de Ontdekking is voor mij werken in een kleurrijke omgeving waar alle kinderen zich -naar aanleg en in eigen tempo- zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Als juf op de voorschool mag ik samen met de peuters de wereld ontdekken. Door spel (binnen en buiten), culturele activiteiten in theater en atelier en activiteiten met boeken en taal gaan we samen de wereld in. We verwonderen ons en ontdekken en leren heel veel door te spelen met de juf en andere kinderen, door samen op pad te gaan en door samen allerlei activiteiten te ontplooien rondom leuke thema’s uit de directe belevingswereld van de peuters. Samen spelen, samen delen, samen leren!

Elly Lankhuijzen

 

Sehla Unveren

Ik werk op De Ontdekking, omdat ik het een heel fijne school vind met verschillende culturen waarin respect voor elkaar bovenaan staat. Dit zorgt ervoor dat ik me er thuis voel. Ik ga er met heel veel plezier naartoe en geniet dagelijks van de kinderen en het werk wat ik doe. Daarnaast ben ik erg tevreden met mijn collega´s en de contacten met de ouders. Kortom: ik ben erg trots dat ik op De Ontdekking werk!

Manouk v.d. Kruijssen

 

Basisschool

Lydia Schuurbiers

(Locatiedirecteur)
De Ontdekking biedt een rijke leeromgeving waar alle kinderen uitgedaagd worden zich optimaal en breed te ontwikkelen. Je mag er jezelf zijn. Iedereen is anders en dat is juist fijn want we kunnen veel van elkaar leren! Ik mag met een geweldig team van bevlogen professionals, enthousiaste vrijwilligers, betrokken ouders en nieuwsgierige kinderen elke dag weer op ontdekkingsreis. Dat maakt werken op De Ontdekking een feestje!

Theo Vaes

(Clusterdirecteur)
Sinds mei 2015 clusterdirecteur van IKC “de Ontdekking” en OBS de “Rubenshof” en OBS Sterrendonk. Vanaf 1975 op weg in het onderwijs om mensen en ideeën met elkaar te verbinden. Als leerkracht; als directeur van een basisschool; als Pabo docent; als opleider en trainer van leidinggevenden in het onderwijs, weer terug op een aantal basisscholen. Samen met collega’s elke dag bezig om kinderen hun weg en ontwikkeling te laten vinden. Te laten ontdekken. Elke dag anders; Elke dag boeiend; Elke dag een nieuw avontuur.

Yvonne van Gastel

(IB onder- en middenbouw)
Ik werk met heel veel plezier op De Ontdekking. Een plek waar we telkens samen zoeken naar wat een kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen, waar we ouders zien als partner en waar iedereen zichzelf mag zijn.

Joyce Faes

(IB bovenbouw)
Mijn stukje komt nog!

Olga van Miert

(leerkracht groep 1-2 en ICC-er)
Ik voel me thuis op De Ontdekking. Het is een fijne, inspirerende plek om te werken. We vormen samen een rijk team waarin we onszelf mogen zijn, elkaar inspireren en samen leren. Kunst en Cultuur draag ik een warm hart toe. Ik vind het prachtig dat ik mijn steentje bij kan en mag dragen om Cultuureducatie een goede plek te geven op de Ontdekking en in de wijk. Dat alles kan natuurlijk niet zonder de kinderen. Ieder weer anders, met zijn eigen kwaliteiten en talenten, de kanjers waar ik volop van geniet!

Elly Hitters

(leerkracht groep 1-2)
Al weer een aantal jaren ben ik werkzaam op de Ontdekking. Met veel plezier ga ik iedere werkdag de uitdaging aan om het spel van onze jonge kinderen te verdiepen. Samen met mijn collega’s zoeken we naar situaties waarbij de kinderen veel spelplezier kunnen beleven.

Daarbij hebben de creatieve activiteiten, zoals o.a. muziek/dans, schilderen en tekenen mijn speciale belangstelling. Het is mooi om te zien hoe de kinderen hierbij hun eigen beleving en gevoel kunnen uiten. De taal die de kinderen hierbij laten horen, is vaak een mooi aanknopingspunt voor gesprekken. Daarnaast biedt onze mooie natuur speelplaats ook veel ruimte tot veel spelmogelijkheden, waarbij de interactie met elkaar tot verrijkende ervaringen leiden.

Marissa Kustermans

(leerkracht groep 3)
Ik loop inmiddels al wat jaartjes mee op de Ontdekking en ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik geniet iedere dag weer van de kinderen en geen dag is (gelukkig!) hetzelfde. Ik vind het prachtig om te zien hoe de kinderen leren door middel van spel en onderzoek en om degene te mogen zijn die ze daarbij helpt ontwikkelen. We hebben een heel fijn team en gelukkig leer ik zelf ook nog iedere dag nieuwe dingen bij. Op de ontdekking is iedere dag een nieuwe avontuur en dit gaan we met volle teugen tegemoet.

Jolanda Snoek

(leerkracht groep 1-2)
Ik werk sinds dit schooljaar op De Ontdekking. Ik voelde me vanaf de eerste dag veilig en vertrouwd binnen de school. Er heerst een prettige werk sfeer. En de manier van lesgeven spreekt mij erg aan. Een bewuste keuze dus voor een brede ontwikkeling van kinderen in een uitdagende omgeving.

Alette van Steen

(leerkracht groep 1-2)
Vanaf 1989 werk ik met veel plezier in het onderwijs. Mijn belangrijkste drijfveer is altijd geweest: kinderen te laten ‘verwonderen’ . Op het moment dat mijn zoon op De Ontdekking (toen: de Wingerd) in groep 1 begon, werd ik geraakt; hier verwonderen de kinderen niet door wat de leerkracht doet, maar door wat ze zelf doen! De leerkrachten en kinderen gaan samen op een grote ontdekkingstocht. Op deze manier samenwerken had ik nog nooit eerder ervaren en ik wilde mee op die ontdekkingstocht. Als ouder, maar ook als leerkracht. Zodoende heb ik gesolliciteerd en mocht ik beginnen met wat invalwerk. Dit heeft zich al snel uitgebreid tot wat ik nu mag doen. Ik ben hier voorlopig nog niet klaar: iedere dag valt hier van alles te leren, te genieten en te Ontdekken …… Ik bof!

Elke Franken

(onderwijsassistent middenbouw)
Iedere dag ga ik weer met plezier naar De Ontdekking. Ik kijk er iedere ochtend naar uit om de stralende gezichtjes te zien. Ik werk als onderwijsassistent in de onderbouw. Ik vind het geweldig om de kinderen nieuwe dingen aan te leren en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. We werken samen aan de thema’s, waarbij ik vooral geniet van het (rollen-)spel en het samen ontdekken en onderzoeken.

Anja Evers

(leerkracht groep 4)
Werken op de Ontdekking is ook voor mij als leerkracht: een avontuurlijke reis met interessante ontmoetingen en ervaringen. De verschillen tussen leerlingen maken dat het werken boeiend is en blijft. Samen met kinderen en hun ouders steeds op zoek blijven naar mogelijkheden maakt dat het onderwijs op de Ontdekking steeds weer voldoening geeft. Daarnaast vind ik het erg prettig samenwerken met de collega’s op de Ontdekking (o.a. aan het leesonderwijs).

Marc Vermoolen

(leerkracht groep 5)
Na een jaar op De Ontdekking te werken heb ik kennis mogen maken met een geheel nieuwe leeromgeving met de naam OGO. Afgelopen jaar heb ik met succes de 1e studie OGO afgerond. Dit heeft mij de kans gegeven deze vorm van onderwijs goed toe te passen in mijn lessen. Voor de vorming en ontwikkeling van het kind vind ik niet alleen de verplichte vakken, maar ook drama, muziek en de creatieve vakken belangrijk, de kinderen worden hierdoor uitgedaagd om op een ander manier tegen de wereld aan te kijken, te beleven en te ervaren. Hier geeft OGO onderwijs dan ook ruimte voor. Ik hecht een groot belang aan wederzijds vertrouwen en respect. Dit heeft een positieve uitwerking op het leerproces en de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Voor mij altijd een leuke uitdaging zodat de kinderen hun eigen talenten ten volle kunnen ontdekken.

Ramona Snelders

(onderwijsassistent midden- en bovenbouw)
Mijn stukje komt nog!

Shirley Ramstijn-Bakx

(leerkracht groep 7)
In 2012 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in het onderwijs en die heb ik hier gevonden. Ik ben terecht gekomen in een warm bad en mag samenwerken met heel fijne collega’s. Elke dag is anders, nieuw, spannend, leuk en leerzaam. Kortom: een echte ontdekkingsreis. Het thematisch werken ervaar ik als het creëren van rijke leeromgevingen voor kinderen waarin we kunnen werken aan de doelen. Het leuke is dat ieder kind wordt aangesproken op zijn eigen kwaliteiten en ruimte krijgt voor zijn persoonlijke groei op alle gebieden.

Lichelle Demirtas-Nagtzaam

(leerkracht groep 6b)
Sinds februari 2014 ingestroomd als invaller in de bovenbouw. Daarna werkzaam als leerkracht in groep 5. Met overtuiging kan ik zeggen dat ik ‘thuis ben op de Ontdekking’. Het is fijn dat ik de kans krijg me op deze school breed te ontwikkelen, zowel in de bovenbouw als in de middenbouw. Mijn doel is om mijn rugzak te vullen met de ervaringen van de kinderen, mijzelf en collega’s en vanuit daar verder te reizen. Net zoals kinderen hun rugzak vullen met alles wat ze gedurende hun ontdekkingsreis te weten komen.

Anja van Haren

(leerkracht groep 7)
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Ik vind het welbevinden van ieder kind erg belangrijk. Als een kind graag naar school gaat, dan wil het ook graag leren en zal het zich beter ontwikkelen. Met al die leuke kinderen en fijne collega’s wordt het vast weer een fantastisch schooljaar.

Kirsten van Gils

(leerkracht groep 8)
Ik mag dit jaar gelukkig weer werken op de Ontdekking en wat vind ik dat fijn! Ik ben er de afgelopen jaren achter gekomen dat ontwikkelingsgericht onderwijs echt mijn type onderwijs is en dat hier mijn hart ligt. De kinderen worden bij ons op school voorbereid de echte wereld in te gaan. Ik ben blij dat ik samen met mijn collega’s en de kinderen dit mooie onderwijs mag creëren!

Femke Krauweel

(leerkracht groep 1-2)
Met veel plezier werk ik al enkele jaren op Kc de Ontdekking. Zowel in de midden- als in de bovenbouw heb ik het enorm naar mijn zin.
Samen met een sterk team bouwen en onderzoeken naar het mooiste onderwijs dat er bestaat (OGO), passend bij behoeften, betrokkenheid, actualiteit is een uitdaging en een ontdekkingstocht.

Ik geniet er van wanneer kinderen in hun kracht staan en bijdragen aan het geheel. Dat kan zijn van het verzorgen van kippen & konijnen, filmpjes opnemen waarbij gecommuniceerd en gepland moet worden tot het draaiend houden van de Talentzaal, met alle organisatie en kennis die hierbij komt kijken. Daar doe ik het voor!

Eus van Osdorp

(leerkracht groep 4)

Steffy Geerts

(leerkracht groep 6a)

Mandy Stander

(onderwijsassistent bovenbouw)
Na mijn opleiding als onderwijsassistente was het werken op het kinderdagverblijf én de BSO de ideale combinatie baan voor mij. De uitdaging om voor jong en oud een leuk en uitdagend programma voor en na school weg te zetten. Waardevolle, en betekenisvolle activiteiten waarin we samen met school op één lijn zitten. Daarnaast werk ik als hobby af en toe ook op campings in het animatiewerk, en die kennis en vaardigheden neem ik ook weer mee naar De Ontdekking: Thema activiteiten met een hoge FUN-factor!

Maya Boelaars

(begeleider Speel-o-Theek)
Werken op de Ontdekking is werken in een kleurrijke, bruisende en uitdagende omgeving. Dit geldt voor mijzelf als pedagogisch medewerker, maar zeker ook voor de kinderen. Elke dag word ik wel weer verrast door de mogelijkheden die er zijn en die wij dus aan de kinderen kunnen bieden. Samen met kinderen deze kansen grijpen om zo te leren van de wereld om ons heen maakt dat ik met veel plezier werk op dit Kindcentrum. Een plek waar ik me thuis voel en kan blijven groeien.

Marlies Futterer

(secretaresse)

Tiny Theuns

(schoolondersteuner)

Jos de Bont

(leidinggevende NAZ)

Carla Soeterbeek

(leerkracht NAZ)